IL CAMPANILE 2016 – IGT červené víno z Umbrie
Toto jedinečné červené víno je spojením odrody Sangiovese so Sagrantinom, pôvodnou odrodou z Umbrie a Merlotom. Il Campanile dozrieva v malých sudoch z francúzskeho dubu niekoľko mesiacov. Pri pestovaní hrozna sú prísne dodržiavané zásady organického farmárstva.
ODRODY: Sangiovese 80%, Sagrantino 15%, Merlot 5%.
NADMORSKÁ VÝŚKA: Od 270 do 325 m. Svah juhozápadný.
TYP PÔDY: Vápnitá pôda, štruktúra hlinitá s kamenistou prímesou kremeňa.
VÝNOSY NA HEKTÁR: Menej ako 5 t/ha.
HUSTOTA VÝSADBY: 5 000 koreňov na hektár.
ZBER: Hrozno je zberané ručne od polovice septembra do konca októbra.
SPRACOVANIE A DOZRIEVANIE: Fermentácia na šupkách 15 dní v oceľových tankoch pri kontrolovanej teplote od 25 do 28 °C, potom zrenie v 225 litrových sudoch z francúzskeho dubu po dobu 9 mesiacov. Následne niekoľko mesiacov dozrievanie vo fľašiach.
ROČNÁ PRODUKCIA: 8 000 fliaš.
OBSAH ALKOHOLU: 13,5%.
CHARAKTER VÍNA: Má živú rubínovú farbu, plnú komplexnú vôňu a výraznú chuť, čokoláda a lesné ovocie krásne hrajú na jazyku. Víno má veľký potenciál na archiváciu.
PÁROVANIE: Toto všestranné víno je ideálne k červenému mäsu, cestovinám „al ragú“ a zrejúcim syrom. Najlepšie si ho vychutnáte pri teplote 16 - 18 °C.